ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Πανελλήνιες: Δεκάδες Τρικαλινοί μαθητές θα μεταβούν στη Λάρισα για να εξεταστούν

28 May 2023

Τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων-πλην των Αγγλικών- και το παράδοξο…με το μάθημα του σχεδίου

Στη Λάρισα θα αναγκαστούν να μεταβούν οι Τρικαλινοί υποψήφιοι των πανελληνίων που έχουν δηλώσει εξέταση σε ειδικό μάθημα. Συγκεκριμένα, για το Γραμμικό και Ελεύθερο σχέδιο, όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα εξεταστούν στη ΛΑΡΙΣΑ, στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας (Αιόλου 4, Λάρισα, Τ.Κ. 41221). Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την στις 08:30 την Τρίτη, 20/6/2023 για το ελεύθερο σχέδιο και την Τετάρτη 21/06/2023 για το γραμμικό.

Το παράδοξο στο εν λόγω μάθημα αφορά σε όσους μαθητές συμμετέχουν από τα γενικά Λύκεια. Ενώ το μάθημα μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δεν διδάσκεται στα σχολεία τους, προβλέπεται η διδασκαλία του μέσα από ενισχυτική διδασκαλία! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι μαθητές, είτε απευθύνθηκαν αναγκαστικά σε ιδιώτες για να μπορέσουν να έχουν την απαιτούμενη προετοιμασία είτε περίμεναν…την έναρξη των προγραμμάτων ενισχυτικής, αρκετά μετά από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Για το μάθημα των Γερμανικών, όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα εξεταστούν στη ΛΑΡΙΣΑ, στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Λάρισας (Τέρμα Καρδίτσης, Λάρισα, Τ.Κ. 41334) την Δευτέρα 19/6/2023 στις 08:30.

Για τα Γαλλικά, όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα εξεταστούν στη ΛΑΡΙΣΑ, στο Ε.Κ. του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή, Λάρισα, Τ.Κ. 41222) την Τρίτη 27/6/2023 στις 08:30 το πρωί.

Για το ειδικό μάθημα Αρμονία, επίσης, όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα εξεταστούν στη ΛΑΡΙΣΑ, στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών, Λάρισα, Τ.Κ. 41223) την Πέμπτη 22/6/2023 στις 08:30.

Για την εξέταση του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων οι υποψήφιοι θα πρέπει να μεταβούν την Παρασκευή 23/6/2023, στις 16:30μμ, στη ΛΑΡΙΣΑ, στο Ε.Κ. του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας (Δρόση και Παιωνίου, Λάρισα, Τ.Κ. 41335).

Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «Ιταλικά», η εξέταση θα γίνει στη Λάρισα στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή, Λάρισα, Τ.Κ. 41222) την Τετάρτη 29/06/2023 στις 08:30.

Τέλος για τα Ισπανικά, η εξέταση θα γίνει 28/06/2023 στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας (Αιόλου 4, Λάρισα, Τ.Κ. 41221).

trikalanews
Author: trikalanews

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Μπουλογεώργος

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Μπουλογεώργος

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού, γαμπρού και θείου, Χρήστου Αθ. Μπουλογεώργου …
Σύλληψη γυναίκας στον Βόλο με 6,7 κιλά κάνναβης

Σύλληψη γυναίκας στον Βόλο με 6,7 κιλά κάνναβης

Ημεδαπή γυναίκα συνελήφθη από την Ασφάλεια Βόλου με συνολικά 6,7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και εξοπλισμό διακίνησης ναρκωτικών …
2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας: Διασκέδαση και βραβεύσεις στην Καλαμπάκα

2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας: Διασκέδαση και βραβεύσεις στην Καλαμπάκα

Τετραήμερο εκδηλώσεων με μουσική, χορό, δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και τιμητικές βραβεύσεις των Ηλία Μαμαλάκη και Σαράντου Νίκου …
Έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός Μιχαήλ Ντιρογιάννης

Έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός Μιχαήλ Ντιρογιάννης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Μιχαήλ Αθ. Ντιρογιάννη …