Ποιος είναι ο Παναγιώτης Καλαμπάκας που βγήκε πρώτος σε ψήφους – Ξεπέρασε μέχρι και το 11% σε εκλογικά τμήματα του Δήμου Μετεώρων
Η μεγάλη ποσοστιαία διαφορά μετά του πρώτου και του δεύτερου κόμματος είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Υπάρχουν ωστόσο και κάποια άλλα σημεία που αξίζει να στρέψουμε την προσοχή.
Όπως στην περίπτωση του κόμματος ΝΙΚΗ, που όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, ξεπέρασε το 3% στον νομό Τρικάλων συγκεντρώνοντας δυνάμεις, φτάνοντας με την πρώτη προσπάθεια στην 5η θέση.
Το κόμμα ΝΙΚΗ, προσήλθε στον εκλογικό αγώνα προτάσσοντας κυρίως τις θρησκευτικές θέσεις του υπερ της Ορθοδοξίας αλλά και κάποιες αναφορές στα αρχαιοελληνικά ιδεώδη. Δεν απείχε λοιπόν σημαντικά το αφήγημα από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ωστόσο φαίνεται ότι οι υποψήφιοί του έκαναν τη διαφορά παίρνοντας το «δαχτυλίδι» του εκπροσώπου αντίστοιχων ιδεών στην περιφέρεια τουλάχιστον μιας και τελικά λόγω Αττικής δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.
Στον νομό Τρικάλων κατέγραψε ποσοστά πραγματικά απρόσμενα χωρίς καν να σφυγμομετρηθεί κάποιο αντίστοιχο δείγμα στην κοινή γνώμη. Ο Δήμος Μετεώρων, φαίνεται να του έδωσε το μεγαλύτερο αβαντάζ ψήφων μιας και σε πολλά εκλογικά τμήματα ξεπέρασε κατά πολύ ακόμη το ΚΚΕ καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των χωριών: Θεόπετρα με 11,78%, Αύρα με 8,53%, Βλαχάβα με 6,74% κα.
Όσον αφορά στους υποψηφίους, η κατανομή ανέδειξε πρώτο τον Παναγιώτη Καλαμπάκα με 1.767 συνολικά σταυρούς στον νομό Τρικάλων και ακολουθεί ο Φώτη Πάλλας με 1555 σταυρούς.
Και οι δύο προέρχονται επαγγελματικά από τον χώρο της εκπαίδευσης.
Ο πρώτος σε ψήφους Παναγιώτης Καλαμπάκας είναι δε ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή μιας και είναι φιλόλογος και διακεκριμένος δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής ενώ επί χρόνια διετέλεσε διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.
Η παρουσία του κόμματος και η αντίστοιχη συγκέντρωση ψήφων που συνδέεται άμεσα με την τάση πολιτικοποίησης των θρησκευτικών θέσεων πολλών ψηφοφόρων, βάζει τη ΝΙΚΗ στο κάδρο της συζήτησης για την γενικότερη στάση του εκλογικού σώματος αλλά και για το μέλλον των πολιτικών συσχετισμών μέσα στη Βουλή.