Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και για το μήνα Αύγουστο το πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη».
Ένα πρόγραμμα πλούσιο σε εμπειρίες και ερεθίσματα για τα παιδιά, με δράσεις διαφορετικές εντός και εκτός των δομών, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φορείς της πόλης, συνεργασίες με αξιόλογους οργανισμούς, αλλά και γνωριμία με εκπαιδευτικά προγράμματα, που σου μαθαίνουν την αξία του να μοιράζεσαι, να συνυπάρχεις, να ζεις χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.
Με γνώμονα σταθερές πανανθρώπινες αξίες όπως η ισότητα, η φιλία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η κατανόηση, η αποδοχή και η αγάπη, οι μικροί Κατασκηνωτές υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα στελέχη και τους εθελοντές του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.
Πρόκειται για τη γνωριμία και εξοικείωση των παιδιών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κατανοώντας τους Φίλους», το οποίο αφορά την εκπαίδευση τους στη διαφορετικότητα και στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.
Στην αρχή του προγράμματος αναλύθηκαν και συζητήθηκαν σημαντικές έννοιες και θέματα βασιζόμενα στο κύριο ερώτημα: διαφέρουμε ή/και είμαστε ίδιοι. Στη συνέχεια τα παιδιά μέσα από 3 διαφορετικά κέντρα βιωματικών δραστηριοτήτων, τα οποία στήθηκαν στο χώρο, είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε θέματα λεπτής κινητικότητας και οπτικής δραστηριότητας.
Παράλληλα, εκπαιδευτές του Συλλόγου επισκέφθηκαν τα 2 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) του Δήμου σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης.
Η πρώτη δράση είχε ως κύριο στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού του ΚΔΑΠΜΕΑ στη Ν. Σμύρνη στη κινησιοπαιδαγωγική μέθοδο (Sherborne) Σέρμπρον, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των σωματικών ικανοτήτων όσο και στην ανάπτυξη της ικανότητας δημιουργίας θετικών σχέσεων με άλλους μέσω κοινών κινητικών εμπειριών.
Η παρέμβαση συνεχίστηκε με δεύτερο εργαστήρι με τα παιδιά στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου στη Νέα Σμύρνη. Τυπικά παιδιά και παιδιά με αναπηρία είχαν τη δυνατότητα να παίξουν μαζί “παιχνίδια χωρίς όργανα” αναγνωρίζοντας την αξία της συνύπαρξης και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Τέλος το ίδιο πρόγραμμα εφαρμόστηκε και στα παιδιά στο ΚΔΑΠΜΕΑ της Νεάπολης.
Ευχαριστώντας την κα. Καλογεροπούλου και όλο το προσωπικό του Συλλόγου, ανανεώνεται η σχέση συνεργασίας και για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά καθώς κοινές δράσεις μεταξύ του Δήμου και των φορέων και των συλλόγων της πόλης, αποτελεί βασική αρχή της κουλτούρας της δια βίου μάθησης.