Μαγνησία

Βόλος: Της έφαγαν «λεφτά στο λεπτό»

24 Mar 2023

Καταδικαστική ήταν χθες η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για 51χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος κατηγορούταν για συνέργεια σε απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η απάτη έλαβε χώρα στις 30/5/21, σε βάρος 21χρονης νεαρής από την Νέα Αγχίαλο, η οποία, σύμφωνα με το thenewspaper.gr είχε βάλει συσκευή κινητού τηλεφώνου της προς πώληση σε αγγελία γνωστής ιστοσελίδας, έναντι 450 ευρώ.

Σύντομα η ίδια δέχθηκε κλήση από δήθεν ενδιαφερόμενο από την περιοχή της Κορινθίας, ο οποίος προσποιήθηκε τον αγοραστή και έπεισε την 21χρονη πως ο ίδιος θα δώσει προκαταβολή 200 ευρώ μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικών συναλλαγών «Λεφτά στο Λεπτό».

Ο απατεώνας κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς της νεαρής και αντί να καταβάλει 200 ευρώ, έκανε ανάληψη αυτού του ποσού από ΑΤΜ στο Κιάτο Κορινθίας.

Ο 51χρονος αλλοδαπός ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο ως συνεργός καθώς ουσιαστικά εξυπηρετούσε τον απατεώνα ο οποίος ήταν άλλο, τρίτο πρόσωπο.

Ο κατηγορούμενος είχε δώσει τον αριθμό του κινητού του σε αυτόν, ώστε η επικοινωνία με την κοπέλα να γίνει μέσω του αριθμού του 51χρονου και ο ίδιος ο δράστης να παραμείνει στην αφάνεια.

Ο 51χρονος, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στην δικαστική αίθουσα, κρίθηκε ένοχος καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προωθεί την καθιέρωση παιδαγωγικού πλαισίου στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για πρώτη φορά …
Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Μια θλιβερή είδηση συγκλόνισε τον Τύρναβο, καθώς μια 44χρονη γυναίκα, που ζούσε στην Αθήνα με τον σύζυγό της, πέθανε ξαφνικά …
Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης - Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης – Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος των «φρένων Βαρνά» …
Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στον Τύρναβο, όταν ένας άντρας προσπάθησε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί …