Ελλαδα

Market Pass: Στους λογαριασμούς όλα τα χρήματα και χωρίς αγορές!!!

18 Jan 2023

Σε νέο επίδομα μετατρέπεται το Market Pass, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε πως τα χρήματα θα δίνονται στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «Το Market Pass θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, «μια τετραμελής οικογένεια θα πάρει 52 ευρώ και θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς με τη φορολογική δήλωση του 2021».

Για τον χρόνο καταβολής του επιδόματος σημείωσε: «Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγει για να μπορούν να κάνουν αίτηση και ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πάρουν χρήματα».

Ο κ. Παπαθανάσης, σημείωσε ακόμα πως «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων στην αγορά. αλλά με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ακρίβεια στα τρόφιμα είπε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια».

Σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού, ανέφερε πως οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν πως το 89% των προϊόντων είχε σταθερές τιμές, στο 6% είχαμε μείωση και στο 5% αύξηση και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε το καλάθι του νοικοκυριού πριν από 12 εβδομάδες, η μέση τιμή του είναι χαμηλότερη σήμερα.

trikalanews
Author: trikalanews

Σύλληψη φυγόποινης στο Βόλο

Σύλληψη φυγόποινης στο Βόλο

Ημεδαπή γυναίκα συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για εκκρεμή ποινή φυλάκισης 4 ετών, βάσει απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου …
Διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ζάππα στα Τρίκαλα

Διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ζάππα στα Τρίκαλα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, για εκτέλεση εργασιών στην οδό Ζάππα …
Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Τεντολούρης

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Τεντολούρης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Ιωάννη Φιλ. Τεντολούρη, Επίτιμου Σχολικού …
Ημερίδα για τις αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης 2024 στα Τρίκαλα

Ημερίδα για τις αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης 2024 στα Τρίκαλα

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών και ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Τρικάλων διοργανώνουν ημερίδα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στην αίθουσα του Τεχνικού …