Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πρωτεργάτες του Αγροτικού Κινήματος στη Θεσσαλία. Κατά κύριο επάγγελμα Αγρότης. Γεννήθηκε στην Πατουλιά Τρικάλων το έτος 1875. Ήταν ανεψιός επ’ αδελφώ του Δημάρχου Τρικκαίων Βασιλείου Γ. Δεληλίγκα. Ασχολήθηκε με το αγροτικό κίνημα πολύ πριν από την εξέγερση του Κιλελέρ το 1910. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής των Θεσσαλών Αγροτών που μάχονταν για την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών. Το 1901 μαζί με το δικηγόρο Βόλου Σοφοκλή Τριανταφυλλίδη συμμετείχε στο Συνέδριο Αγροτών στο Ναύπλιο, ως εκπρόσωπος των Θεσσαλών αγροτών. Τότε είπε και την παροιμιώδη φράση: ‘’Η Γη είναι του Θεού, ανήκει σε όλους τους ανθρώπους. Όπως τα τυραννικά καθεστώτα γκρεμίζονται μόνο με επανάσταση, έτσι με επανάσταση θα επιτευχθεί και η απαλλοτρίωση των τσιφλικιών’’. Τη φράση αυτή απηύθυνε και στο Μεγάλο Συλλαλητήριο που έγινε στη Λάρισα στις 6 Μαρτίου 1910. Μετά το Συλλαλητήριο συνελήφθηκε μαζί με δυο συνεργάτες του, τον Γρηγόριο Γκαραγκάνη και τον Βασίλειο Τσιακμάκη, από τον στρατό και τους χωροφύλακες, ως υποκινητές του Συλλαλητηρίου. Στις 4 Δεκεμβρίου 1917 ίδρυσε τον πρώτο Αγροτικό σύλλογο Τρικάλων-Καλαμπάκας και υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρός του. Αυτός αποκάλεσε τον Μαρίνο Αντύπα ‘’Παπαφλέσσα’’ της Αγροτιάς και τον χαρακτήρισε ως κορυφαίο αγωνιστή του Αγροτικού κινήματος στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί εν προκειμένω και το εξής: Όταν ο Μαρίνος Αντύπας ήρθε στη Θεσσαλία, από τους πρώτους που γνώρισε ήταν ο Στέφανος Δεληλίγκας, ο οποίος τον φιλοξένησε στο σπίτι του στη Πατουλιά Τρικάλων.
Οριστική λύση στο Αγροτικό ζήτημα δόθηκε το Μάρτιο του 1923 από την τότε επαναστατική κυβέρνηση Πλαστήρα-Γονατά, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο επονομαζόμενος ‘’Μαύρος Καβαλάρης’’. Ο Στέφανος Δεληλίγκας για τους αγώνες του υπέρ των αγροτών και την απελευθέρωση των τσιφλικιών βραβεύτηκε το 1923 από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τότε Νικόλαο Πλαστήρα.
Τέλος ο Στέφανος Δεληλίγκας, ο μέγας αυτός αγροτιστής, αγωνιζόμενος για τη δικαίωση των Θεσσαλών αγροτών δεν υπολόγιζε θυσίες και έξοδα για τις μετακινήσεις του, οι οποίες ήταν πολυδάπανες, διέθεσε δε και ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του στη συνοικία Καραμαλή, ήτοι 60 στρέμματα, τα οποία επώλησε (30 στρ. στους Αδελφούς Μαραγκού και 30 στρ. στον Απ. Ζάχο) για την ευόδωση των αγώνων του.
Πέθανε στη ‘’Ψάθα’’ το έτος 1932.
Μπάμπης Δημ. Δεληλίγκας