Καρδίτσα

300.000€ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική οδοποιΐα του Δήμου Μουζακίου

25 Sep 2024

Η χρηματοδότηση αποσκοπεί στην αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel”, βελτιώνοντας την προσπελασιμότητα και την ασφάλεια για τους πολίτες και τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Την πρόθεση να χρηματοδοτήσει την αγροτική οδοποιΐα του Δήμου Μουζακίου, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Μουζακίου κ.Θεοφάνη Στάθη, προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Δημήτρη Κουρέτα.

Η πρόσκληση αποβλέπει στην αποκατάσταση των αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων αρμοδιότητας του Δήμου Μουζακίου που επλήγησαν από την εκδήλωση του καιρικού φαινομένου Daniel. Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αποκατάσταση της βατότητάς τους, με στόχο την ασφαλή κίνηση των πολιτών και οχημάτων στις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις.

Με τα έργα που θα συγχρηματοδοτηθούν επιτυγχάνεται η ευκολότερη, ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων και η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων. Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου παράλληλα με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Δημήτρη Κουρέτα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας. Μια εποικοδομητική συνεργασία σε ολους τους τομείς ξεκινάει σήμερα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος δειχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Δήμο Μουζακίου.

Έχουμε δρομολογήσει μια σειρά έργων τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνουν με πράξεις πως στέκονται στο πλευρό του Δήμου Μουζακίου», τόνισε προς όλες τις κατευθύνσεις ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Θεοφάνης Στάθης.

ΑΔΑ: 6ΦΕΓ7ΛΡ-ΩΡΟ

Trikalanews
Author: Trikalanews

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την θεομηνία DANIEL

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την θεομηνία DANIEL

Ζητά ο Δημ. Κουρέτας με νέα του επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς …
1,6 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Μετεώρων – Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

1,6 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Μετεώρων – Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακή Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου είχε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος …