Τα νέα της πόλης

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

30 Sep 2024

 Η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 εορτάσθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Έτσι, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού και ταυτόχρονα 11η ημέρα Πανελλήνιου σχολικού αθλητισμού, η εκπαιδευτικός, κα Τριμίντζιου Αναστασία (Μουσικός-Δρομέας)  μίλησε στους μαθητές των δύο σχολείων , 3ου και 9ου Γυμνασίου, για τον ελληνικής καταγωγής Κύπριο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη (Στατός Πάφου 1910 – Φιλοθέη Αττικής 1987),  ο οποίος με τη νίκη του στον 50ό Μαραθώνιο της Βοστόνης (42.195μ) το 1946 εξασφάλισε πολύτιμη βοήθεια για την «πληγωμένη» και ερειπωμένη μεταπολεμική Ελλάδα, αποτελώντας έτσι ένα ηχηρό πρότυπο και αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει ανάγκη ο αθλητισμός πρέπει να μπαίνει στην υπηρεσία της κοινωνίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή του αυτή είχε ένα και μοναδικό σκοπό: τη νίκη!  Όπως είχε πει ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για τα ανταλλάγματα που θέλει μετά τον τεράστιο άθλο του, «Ήρθα να τρέξω για 7 εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες. Δε θέλω τίποτα για μένα. Θέλω να βοηθήσετε τη χώρα μου». Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή τη διήγηση της ιστορίας αυτού του παγκόσμιου ανθρώπου και είναι βέβαιο πως αν κάποιος πιστεύει πως υπάρχει κάτι ακατόρθωτο στη ζωή καλό θα ήταν να μελετήσει τη ζωή και την πορεία του Στέλιου Κυριακίδη.

Στη συνέχεια, και με συντονιστή τον κο Μπαϊραχτάρη Κωσταντίνο (Φυσικής Αγωγής), οι μαθητές περπάτησαν και έτρεξαν, με συνοδεία όλων των καθηγητών του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, περιμετρικά του σχολείου, ενώ ακολούθησαν αθλητικοί αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλλεϊ μεταξύ των μαθητών στα γήπεδα του προαυλίου.

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συγχαίρουν θερμά τόσο την κα Τριμίντζιου και το κο Μπαϊραχτάρη για τις ομιλίες και τον συντονισμό των αθλητικών δράσεων, όσο και τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτές!

Trikalanews
Author: Trikalanews

Προσκυνηματική εκδρομή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τρικάλων στο Άγιο Όρος

Προσκυνηματική εκδρομή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τρικάλων στο Άγιο Όρος

Η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος από τις 23 έως τις …
Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Oracle

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Oracle

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση διαδικτυακών μαθημάτων κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων για πολίτες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Oracle Ελλάς …
Αποτελέσματα δημόσιας κλήρωσης νοσηλευτικών ειδικοτήτων 5ης ΥΠΕ

Αποτελέσματα δημόσιας κλήρωσης νοσηλευτικών ειδικοτήτων 5ης ΥΠΕ

 Σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 πμ στο αμφιθέατρο του ΠΓΝ Λάρισας συνήλθε η επιτροπή για τη δημόσια …
«Πλέγμα» στήριξης στην τρίτη ηλικία για θέματα ψυχικής υγείας

«Πλέγμα» στήριξης στην τρίτη ηλικία για θέματα ψυχικής υγείας

Δράσεις και δωρεάν συμβουλευτική από τον Δήμο Λαρισαίων …